Povežite se sa nama

BiH

DA LI DA, DA LI NE: Da li je Dalida Burzić POBJEGLA, ili je otputovala na ODMOR?!

Objavljeno

Kako tvrde izvori bliski istražnim organima ona je jučer u popodnevnim satima napustila Bosnu i Hercegovinu i prešla granični prelaz sa Hrvatskom

Nakon što je Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor uhapšenoj Alisi Mutap, koja je u kobnoj noći bila zajedno sa ubijenim Dženanom Memićem, ali se navodno ničega ne sjeća, opći je dojam javnosti da istraga o ovom ubistvu vodi prema „krupnim ribama“ u ovom višegodišnjem procesu.

Pritvor je određen i Muameru Ožegoviću koji se sumnjiči da je izbrisao snimke sa video-nadzora, što je veoma bitno jer ukazuje na moguće poručioce i zaštitnike ubica.

Pošto se brojne zloupotrebe u ovom procesu vezuju za ime Dalide Burzić u vrijeme dok je još obavljala funkciju glavne kantonalne tužiteljice, sve oči javnosti su uprte u nju. Zato su mediji skloni tvrditi da je pitanje dana kad će i ona biti uhapšena.

Kako tvrde izvori bliski istražnim organima ona je jučer u popodnevnim satima napustila Bosnu i Hercegovinu i prešla granični prelaz sa Hrvatskom. Da li je otputovala na godišnji odmor ili je otputovala da bi izbjegla najavljeno hapšenje za sada nema jasnih procjena.

Kao što je poznato njena koleginica i bliska prijateljica nekadašnja sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Lejla Fazlagić, protiv koje je u BiH podignuta optužnica zbog zloupotrebe ovlasti, pranja novca, krivotvorenja isprava i prijevara, godinama od pravde skrivala u Hrvatskoj.

(TBT)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.