Povežite se sa nama

Estrada

Da li će slavna glumica dobiti penziju u CG?

Objavljeno

“Jedna od mogućnosti je svakako da se ovoj umetnici dodeli crnogorsko državljanstvo, kako bi se potom stekli uslovi da Vesna Pećanac dobije penziju u Crnoj Gori”, naveo je Knežević.

Nakon što se na Tviteru pojavila fotografija sa objavom da je poznata glumica Vesna Pećanac redovni korisnik narodne kuhinje Verskog dobrotvornog stareteljstva u Beogradu, lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević uputio je predsedniku Skupštine Crne Gore inicijativu da joj se dodeli crnogorsko državljanstvo da bi mogla da prima penziju u ovoj državi.

U inicijativi predsedniku parlamenta Aleksi Bečiću, Knežević se osvrće na Živka Nikolića, pokojnog supruga Vesne Pećanac, prema kojem se, kaže, ne samo Crna Gora, već i šira kulturna javnost ponela maćehinski i ignorantski.

Knežević je napomenuo da su u crnogorskoj kulturnoj javnosti poznati bezuspešni pokušaji jednog broja poslanika proteklih godina da se Živku Nikoliću omogući primanje penzije, ali su takve inicijative odbacivane sa obrazloženjem da je “neko ko mrzi svoju državu, o čemu je on potom često govorio sa gorčinom”.

U obraćanju Bečiću, lider DNP-a je naveo i da je nakon smrti Nikolića njegova porodica ostala u nezavidnim finansijskim prilikama, te da najveće nevolje i danas snosi njegova supruga Vesna Pećanac.

“Nekadašnja proslavljena glumačka diva SFRJ živi u stanju krajnje socijalne potrebe i ukupnoj situaciji na koju se država Crna Gora ne sme oglušiti. Nekad jedna od najtalentovanijih glumica Jugoslavije danas je u novim nevoljama, zaboravljena od svih, u finansijskom smislu ispod nivoa ljudskog dostojanstva. Crna Gora više ne sme da čeka da pomogne Vesni Pećanac, ako se već godinama za nama onako ignorantski odnijela prema Živku Nikoliću i sudbini njegove celokupne familije u uverenju da su i vaša razmišljanja istovetna, apelujem da se iznađe civilizovan način kako bi naša država napokon preko pomoći Vesni Pećanac bar delom ispravila višedecenijsku nepravdu prema porodici velikog crnogorskog reditelja i umetnika, Živka Nikolića”, napisao je Knežević, prenele su podgoričke Vijesti.

Od Bečića, kaže, očekuje konkretnu inicijativu sa nivoa predsednika Skupštine, “što bi ovom čitavom humanom činu dalo poseban pečat, a što bi celokupna crnogorka javnost, ona dobronamerna kulturna javnost pozdravila, i od srca podržala.

“Jedna od mogućnosti je svakako da se ovoj umetnici dodeli crnogorsko državljanstvo, kako bi se potom stekli uslovi da Vesna Pećanac dobije penziju u Crnoj Gori”, naveo je Knežević.

Pre par dana na društvenim mrežama objavljene su fotografije Vesne Pećanac, iz narodne kuhinje u Beogradu.

Na Tviteru je jedna od korisnica napisala da je Pećanac “redovna korisnica kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva”.

(Tanjug)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.