Povežite se sa nama

Košarka

Brat Novaka Đokovića direktor KK Dubai koji će igrati u ABA ligi

Objavljeno

KK Dubai će se pridružiti ABA ligi sljedeće sezone, potvrdili su Đorđe Đoković kao potpredsjednik i direktor, te Dejan Kamenjašević kao generalni direktor.

Dubai je ponudio 1.700.000 eura po sezoni, što je povećanje od 200.000 eura u odnosu na prethodnu ponudu.

Takođe, klub će pokriti sve troškove smještaja i putovanja gostujućih ekipa, što će iznositi ukupno oko 800.000 eura po sezoni – 200.000 eura za smještaj ekipa, službenih lica i sudija, te 600.000 eura za avionske troškove.

Ukupna cifra koju Dubai nudi za igranje u ABA ligi iznosi 2,5 miliona eura po sezoni, odnosno 7.500.000 eura za sve tri godine koliko će trajati saradnja.

Takođe, klub vodi intenzivne pregovore oko TV prava od sezone 2024/25, a ulazak Dubaia u regionalnu košarku očekuje se da privuče nove sponzore i partnere.

Posebno je istaknuto da učešće Dubaia u Evrokupu i Evroligi neće uticati na ostale timove ABA lige, te da se za elitna evropska takmičenja neće kvalifikovati na osnovu plasmana u Jadranu.

Na sjednici Skupštine, devet od 11 klubova ABA lige podržalo je ulazak Dubaia u ligu. Partizan je bio protiv, dok predstavnici Budućnosti nisu prisustvovali. Za prijem je bilo potrebno da šest od 11 klubova glasa pozitivno, što se dogodilo sa devet glasova „za“.

Izvor: Etto.ba

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.