Povežite se sa nama

BiH

AMBASADORI SA ČLANOVIMA CIK-a: Ključna uloga u unapređenju izbornog procesa u BiH

Objavljeno

Kao upravno tijelo zaduženo za izbore u Bosni i Hercegovini, te kao institucija odgovorna za implementaciju reformi, Centralna izborna komisija (CIK) mora značajno doprinijeti svojom stručnošću razgovorima o izbornoj reformi, poručeno je sa sastanka koji su članovi CIK-a održali sa predstavnicima ambasada i međunarodnih institucija u BiH.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Erik Nelson, šef Misije OSCE u BiH Ketlin Kavalek, specijalni predstavnik Evropske unije Johan Zatler i visoki predstavnik Valentin Incko razgovarali su sa članovima CIK-a o prilikama za provođenje izborne reforme u zemlji tokom ove godine, prenosi N1.

“Slažemo se sa članovima CIK-a da će usvajanje ključnih reformi koje su preporučili ODIHR i GRECO stvoriti slobodniji i pošteniji izborni proces za sve. Ne postoji legitiman razlog za odgađanje ovog procesa”, saopšteno je iz ambasade SAD-a.

Kavalek je tokom sastanka istakla da CIK igra ključnu ulogu u poboljšanju integriteta izbornog procesa u BiH, poručeno je iz Misije OSCE.

(Banjaluka.net)

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.