Povežite se sa nama

Crna hronika

Akcija “Nevera”: Pogledajte šta su zaplijenili pripadnici sarajevske policije

Objavljeno

MUP Kantona Sarajevo oglasilo se povodom akcije “Nevera” koju su jučer proveli policijski službenici MUP-a KS pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom izvršeni su pretresi stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila koje koriste E.I., A.K., E.S., E.B. i E.K., te su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: osam ručnih bombi, četiri pištoilja sa pripadajućim okvirima i 29 metaka, jedna poluautomatska puška sa preklopnim kundakom, veća količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, osam PVC vrećica sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid, 400 komada metaka različitog kalibra, više mobilnih telefona, – digitalne vage, dokumenti za koje se sumnja da su krivotvoreni i veća suma novca.Kako “Avaz” saznaje, traga se za Emirom Kabašem, šurom Adela Kabaša, ranije Murtovića, koji je osumnjičen za ubistvo Mehmeda Ramića iz decembra prošle godine. Kako je pojasnio njegov advokat Omar Mahemedbašić, u objektima Emira Kabaša nije pronađeno ništa.

Izvršenim pretresom kuće koju koristi E.B., pronađeno je oko 130 kg aromatiziranog duhana tržišne vrijednosti oko 31.000,00 KM, koji je oduzet od strane službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH i protiv istog će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 250. stav 2. i 3. KZ BiH (Organizovani kriminal), lišena su slobode sljedeća lica: E.I., rođen 1989.godine u Sarajevu, E.B., rođen 1992.godine u Sarajevu i E.S., rođen 1989.godine, gdje su i nastanjeni, dok je za još jednim licem raspisana potraga. Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

Izvor: Avaz

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.