Povežite se sa nama

Crna hronika

AKCIJA KORIDOR: Krijumčarena roba u vrijednosti pola milijona KM, uhapšeni osumnjičeni

Objavljeno

U nastavku realizacije navedenih aktivnosti, u sklopu operativne akcije KORIDOR, pretresom na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, kao i predmeti koji potiču iz izvršenja kaznenog djela, te određena količina streljiva, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Osumnjičene osobe se terete da su, od avgusta do decembra 2021. godine, organizovano učestvovale u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta, u vrijednosti najmanje pola milijona konvertibilnih maraka, koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru, iz Srbije i Crne Gore u BiH. Tekstilnu robu su nabavljali na području Turske, Kine, Srbije i drugih država, odnosno cigarete na području Crne Gore, nakon čega su nabavljenu robu krijumčarili preko državne granice iz Srbije u BiH i dalje prodavali na tržištu BiH, na području Bijeljine, Doboja i Brčkog, a najvećim dijelom na pijaci “Arizona”.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da Granična policija BiH kontinuirano radi na sprječavanju svih oblika prekograničnog kriminaliteta kao i na presijecanju lanca krijumčarenja cigareta i tekstilne robe te zahvalio pripadnicima Granične policije i Tužiteljstvu na još jednoj uspješno realiziranoj operativnoj akciji.

Trenutno je 8 osumnjičenih osoba lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Granične policije BiH, gdje će biti obavljena krim-obrada i ispitivanje osumnjičenih. Nakon završene krim-obrade i ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH će donijeti odluku o daljnjem statusu osumnjičenih osoba. Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju.

Izvor: Bijeljinadanas

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.