Povežite se sa nama

RS

ŠOK IZJAVA RAJKA VASIĆA (SNSD) ZA SKENER: NATO je u defanzivi u BiH, razmatraju varijantu tihog povlačenja!

Objavljeno

Opozicija u Republici Srpskoj nastoji da razara javno mnijenje poluinformacijama, pričama i konstrukcijama. Tako je i ovog puta, u vezi vježbe američkih vojnika i pripadnika Oružanih snaga BiH, na Manjači i kod Tuzle – kaže za Skener.info Rajko Vasić, bivši generalni sekretar SNSD i član Glavnog odbora te stranke.
On dodaje da opozicija izvikuje, zajedno sa mrskim kliks.ba i drugim sarajmedijima, o tome kao NATO snage marširaju kroz Banjaluku, kako je to vježba NATO vojske sa svijetlim Oružanim snagama BiH, a Dodik je, kobiva, rekao da toga nema, da nema ANP-a i tako dalje.
-To je jako opasna djelatnost opozicije. Jer je nemoguće imati toliko vila i stalno kidati za njima, koliko mogu da balegaju – ističe Vasić.
On je rekao da se radi o vježbi pripadnika američke vojske, a ne vojnika NATO pakta, da je to posve drugi par rukava.
-To je, na neki način spašavanje planiranog NATO prisustva još iz vremena kada Republika Srpska nije potegla neutralnost u Narodnoj Skupštini. Ivanić je prihvatio te vježbe kao i Plan odbrane.
Ali i ne pokušavaju da objasne ili da se pravdaju. Nebojša Radmanović je objasnio da je glasao za NATO na osnovu odluke Narodne Skupštine. Na osnovu čega je glasao Ivanić – kaže Vasić i dodaje da SDS i PDP, Javnost u Republici Srpskoj potcjenjuju, smatraju je pinkovskom, zadružnom.
Ljudi će znati da protumače informacije.
-NATO je u defanzivi u BiH. Mislim da razrađuju varijantu tihog odustajanja ili neprimjetnog povlačenja. U defanzivi je i u Srbiji. Shvatio je da u Srbiji ima povoljniji ugovor nego da je članica a da Kosovo ne ide tako glatko kao što se mislilo – kaže Vasić i dodaje da im ova vježba služi kao maskirna manifestacija.

-Nije NATO ali ćemo plasirati, preko naših izdajničkih telala da jeste.

On je na kraju poručio da je BiH trebala prihvatiti demilitarizaciju. To je predlagao SNSD sa akcijom „Vojsko, voljno“.

-Uštedila bi 400 miliona maraka godišnje i otklonila ogromno igralište trajnih tenzija – zaključio je Vasić.

Kliknite za komentarisanje

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Promo

©2020 Skener Info. Sva prava zadržana.